matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice ciagu
Aya:
oblicz granice : lim
2−4+6−8+...+(4n−2)−4n
3n−1
22 maj 20:58
Saizou :
2−4+6−8+....+(4n−2)−4n
2n
2n
2
2
lim
n→+
∞
=
=
=
=
3n−1
3n−1
1
n(3−
)
n
3−0
3
22 maj 21:17
Aya:
dziekuje
22 maj 21:18