s
fly: siemka! mam takie ocś do rozwiązania i nie wiem jak zrobić :
| | π | | 1 | |
wyznacz α,β jeśli wiadomo ,że α,β∊(0, |
| ) oraz sin(α−β)=cos(α+β)= |
| |
| | 2 | | 2 | |
22 maj 20:55
fly: ?
22 maj 21:01
fly: pomoze ktoś
22 maj 21:04
fly: 
?
22 maj 21:15
fly: dzieki
22 maj 21:18
Eta:
| | 1 | |
sin(α−β)= |
| = sin30o ⇒ α−β=30o |
| | 2 | |
| | 1 | |
cos(α+β)= |
| =cos60o ⇒ α+β=60o |
| | 2 | |
−−−−−−−−−−−−−−−−
2α=90
o ⇒ α=............ to β=........
22 maj 21:21
ciekawsky: sin(x)=1−cos2(x)
jeśli α,β ∊ I qdt
to sin (x) = √1−cos2(x)
22 maj 21:21
ciekawsky: Ups, przepraszam − nie widziałem rozw.
22 maj 21:22
fly: już rozumiem dzięki
22 maj 21:26