proszę o help
kowal7654: 1.okrąg o środku w punkcie −1 i 2 styczny do okręgu x2+y2−6x−8y+16=0 może mieć promień równy:
a)3−2pierwiastki z 2
b)3− pierwiastek z 2
c) 3+pierwiastek z dwóch
d) 3+ 2pierwiastki z 2
2.odległość punktu P(1,4) od prostej y=2/3x−1 jest równa odległości od tego punktu do prostej
A) y=2/3x−1
B)Y=2/3x+8
C)Y= −2/3x−1
D) y= −3/2x−8
22 maj 20:30
Hajtowy:
Wzory w tablicach matematycznych do 1 zadania
Do 2 zadania podstaw i narysuj...
22 maj 20:34
kowal7654: mi potrzebne są odpowiedzi
22 maj 20:35
kowal7654: a obliczeń nie muszę
22 maj 20:36
Hajtowy: No to sobie policz. Nikt Ci gotowca dawał nie będzie.
Trochę swojego wkładu a nie olewka na całego.
Nie robić mu tego!
22 maj 20:36
kowal7654: ale ja nie wiem jak to zrobić
22 maj 20:37
22 maj 20:40
kowal7654: thx
a 2 ?
22 maj 20:41
22 maj 20:41
kowal7654: hajtowy a do 1 ten wzór (x−a)2+(y−b)2=r2 ale nie mam r2
22 maj 20:45
kowal7654: w 1 i co dalej jak mam x2+x2+y2−4y+5=r2
22 maj 20:50
Hajtowy:
r = promień ...
22 maj 20:54
kowal7654: hajtowy jak mam to x2+x2+y2−4y+5=r2 co teraz ?
22 maj 20:57
Hajtowy:
−2ax=−6x
a=3
−2by=−8y
b=4
c=16
Podstaw do wzoru ...
r2=a2+b2−c
I wylicz z tego "r" i podaj odpowiedź...
Człowieku co Ty w szkole robisz? Myślisz o du***** czy co? Bo widzę, że jesteś konkretnie nie
ogarnięty z materiałem. Wgl nie wiesz co masz robić. Zastanów się czy matmy chcesz się uczyć
czy nie. Jak nie chcesz to zostań w klasie.
22 maj 20:57
kowal7654: r= 3
22 maj 21:01
kowal7654: i co dalej
22 maj 21:04
Hajtowy:

Policz
czerwony promień czyli
r
22 maj 21:06
kowal7654: z jakiego wzoru
22 maj 21:07
kowal7654: promień czerwonego wynosi 1,5 czyż tak hajtowy ?
22 maj 21:12
Hajtowy:
Z tego co widzę odp masz takie:
a) 3−2√2
b) 3−√2
c) 3+√2
d) 3+2√2
Więc gdzie tu masz 1,5?
22 maj 21:15
kowal7654: no nie ma nie wiem jak to będzie pomożesz
22 maj 21:15
Hajtowy: Jest odp do tego zadania, tylko Tobie leniuchu się nie chce i chcesz gotowca, którego Ci nie
dam. Z tym zadaniem wystarczająco Ci pomogłem − myśl teraz! Zero opierda***** się!
22 maj 21:17
kowal7654: hajtowy ale promień żeby obliczyć tego małego to co muszę mieć ?
22 maj 21:17
Hajtowy: MÓZG − który Ci wypruło chyba. Jak nie umiesz liczyć to na logikę to rozwiąż korzystając z
odpowiedzi i rysunku.
22 maj 21:18
kowal7654: hajtowy mam że r2=6
22 maj 21:22
Hajtowy: To źle masz bo nie ma takiej odpowiedzi.
22 maj 21:25
kowal7654: to ja już nie wiem
22 maj 21:25
Hajtowy: No to jak nie wiesz to trudno. Myśl bo gotowego zadania Ci nie dam. Zbyt proste
22 maj 21:43
kowal7654: wyszło mi odp b
22 maj 21:49
kowal7654: help help help
22 maj 21:55
lol: widzę że zamiast pomóc słabszemu, najlepiej po nim 'pojeździć' i zmieszać z błotem... brawooo,
oby tak dalej
22 maj 23:02
Hajtowy: Pomóc słabszemu? Chyba leniuchowi. "mi potrzebne są odpowiedzi"
Skoro jemu się liczyć nie chce tzn. że nie potrzebuje tych zadań.
Rysunek ma ogarnięty, 4 odpowiedzi i wybrać 1 poprawną... Bo to trudno stwierdzić, że 3−√2 ≈
1,59 czyli mniej więcej tyle ile ma wyjść. Czyli odp B.
22 maj 23:06
lol: Skoro nie chcesz mu pomóc to nie pomagaj i oszczędź sobie tych głupich docinek − nie byłoby
całej sytuacji i może zmusiłoby go to do ruszenia głową. No ale cóż, lepiej pokazać, że jest
się 'mądrym', nie?
22 maj 23:11
kochanus_niepospolitus:
pomóc

a co to za pomoc dać gościowi gotowca do testu wyboru

Chłopak za 3 sekundy zapomni jaka była odpowiedź ... a co dopiero ja należy sobie poradzić z
takim zadaniem
22 maj 23:12
lol: no to mówię − po prostu nic nie pisz i wtedy sprawa jest jasna
22 maj 23:17