matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potegi logarytm
marcin:
(
1
8
)
3
: (2
√
2
)
6
1. Przedstaw liczbę
w postaco potęgi o podstawie 4.
16
−6
2 pierwiastki z 2 jakby co 2.Oblicz logarytm o podstawie 2
√
2
liczby
1
4
.
22 maj 18:58
Nieuchwytny:
1
1
1. zauważ że wszystkie liczby są potęgami liczby 2. np. (
)
3
= (
)
3
=(2
−
3
)
3
8
2
3
22 maj 19:01
Nieuchwytny:
1
log
2
√
2
=x
4
1
2
√
2
x
=
4
2
1
*2
1
2
x
=2
−2
22 maj 19:03