matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
lucyy :3:
Proszę o wytłumaczenie jak rozwiązać takie zadanie: 9x
2
−(2x−1)
2
=0 Z góry dziękuje ^^
22 maj 18:34
5-latek:
a
2
−b
2
=(a+b)(a−b) wiec (3x−(2x−1))(3x+2x−1)=0 to 3x−(2x−1)=0 lub 3x+2x−1=0 i rozwiaz te dwa rownania
23 maj 00:25