Ile kursów wykonano ?
J.: Na odcinku 200 m wykopano rów melioracyjny , którego przekrój jest trapezem o podstawach 1 m i
2 m oraz wysokości 1 m . Ile metrów sześciennych ziemi wywieziono podczas kopania rowu ? Ile
kursów wykonano , jeśli samochód mógł zabrać 7,5 m3 ziemi

Proszę o pomoc .
5 lis 16:50
gosania: 200*1*2*1=400 m3
400/7,5=53,(3) => 54 razy
5 lis 17:14
...: dziękuje Ci bardzo
5 lis 17:18
J:
5 lis 17:19
Zbronek: Ptr=1/2(1+2)*1=3/2*200=300(m3)
5 lis 17:28
Zbronek: Ptr=1/2(1+2)*1=3/2
V=3/2*200=300(m3)
5 lis 17:29