matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania trygonometryczne
Sylwia:
2sinxcosx−2sinx+cosx=1 Jak rozwiązać tego typu równanie ?
22 maj 18:22
razor:
2sinx(cosx−1) + cosx−1 = 0 (2sinx+1)(cosx−1) = 0 dalej ty
22 maj 18:23
Sylwia:
Dzieki
22 maj 18:37