potrzebne na dzisiaj
kowal7654: 1.okrąg o środku w punkcie −1 i 2 styczny do okręgu x2+y2−6x−8y+16=0 może mieć promień równy
a)3−2√2 b)3− √2 c) 3+√2 d) 3+ 2√ 2
2.odległość punktu P(1,4) od prostej y=2/3x−1 jest równa odległości od tego punktu do prostej
A) y=2/3x−1 B)Y=2/3x+8 C)Y= −2/3x−1 D) y= −3/2x−8
które odpowiedzi poprawne potrzebne na dzisiaj
22 maj 17:48
kowal7654: 1) Wyznacz współrzędne srodka i promień okręgu
2) Oblicz odległość obydwu środków i ": r1 + r2 = IS1S2I
jak to obliczyć
22 maj 17:51
gorbag: ππ

JBCCSDFVGRFVRFEWs
22 maj 17:56
kowal7654: są odpowiedzi do zadania i trzeba zaznaczyć poprawną odpowiedź a nie wiem jak to zrobić
1) Wyznacz współrzędne srodka i promień okręgu do 1
2) Oblicz odległość obydwu środków i ": r1 + r2 = IS1S2I do 2
22 maj 17:57