oblicz
Patryk: 1.okrąg o środku w punkcie −1 i 2 styczny do okręgu x2+y2−6x−8y+16=0 może mieć promień równy
a)3−2pierwiastki z 2 b)3− pierwiastek z 2 c) 3+pierwiastek z dwóch d) 3+ 2pierwiastki z 2
2.odległość punktu P(1,4) od prostej y=2/3x−1 jest równa odległości od tego punktu do prostej
A) y=2/3x−1 B)Y=2/3x+8 C)Y= −2/3x−1 D) y= −3/2x−8 mógłbym prosić o pomoc
22 maj 17:17
J:
1) Wyznacz współrzędne srodka i promień okręgu
2) Oblicz odległość obydwu środków i ": r1 + r2 = IS1S2I
22 maj 17:22
kowal7654: j:mi tylko odp potrzebne są a b c lub d
22 maj 17:25
kowal7654: jak byś mógł podać
22 maj 17:26