Dane są przedziały wyznacz wszystkie wartości parametru m
Krzychu: Dane są przedziały A=( − nieskończoności,m2) i B=<5m,10> .
Wyznacz wszystkie wartości parametru m, przy których część wspólna tych przedziałów jest
zbiorem pustym.
5 lis 16:42
gosania: A=(−∞,m2)
B=<5m,10>
A∩B=0 <=> m2<5m zał: 5m<10
m*m−5*m<0 m<2
m(m−5)<0
m=0 v m=5
m∊(0,5) i m∊(−∞,2)
odp: m∊(0,2)
5 lis 17:28
gosania: A=(−∞,m2)
B=<5m,10>
A∩B=0 <=> m2<5m zał: 5m<10
m*m−5*m<0 m<2
m(m−5)<0
m=0 v m=5
m∊(0,5) i m∊(−∞,2)
odp: m∊(0,2)
5 lis 17:29
michelos: gosania a jakbys zrobila to zadanie jakbys miala w tym przedziale A=(−
∞,m
2−6)
bo moj kumpel piszac to zapomnial o tej −6
5 lis 17:56