matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
Patryk:
Potrafił by ktoś to wklepac do wolframa
12.98*0.1*10
−6
*X
20log[
]
√
1+(12.98*0.1*10
−6
*X)
2
t
20log[
] t=12.98*0.1*10
−6
*X
√
1+(t)
2
22 maj 14:46
wredulus_pospolitus:
ale co masz z tego policzyć
22 maj 14:49
wredulus_pospolitus:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=LOG%5B10%2Cfunkcja+logarytmowana%5D
tak się zapisuje w wolfim logarytm dziesiętnym (wolfi za log[funkcja] traktuje ln[funkcja] −−− tak jak to czynią amerykańce)
22 maj 14:51
Patryk:
jakos wpisałem
22 maj 14:52
wredulus_pospolitus:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=LOG%5B10%2C++t%2Fsqrt%281%2Bt%5E2%29%5D+for+t%3D12.98*0.1*10%5E%28-6%29*x
22 maj 14:52