matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica, poprawnie?
ryba:
tg4x
sin4x
cos4x
lim
x−>0
= lim
x−>0
=
x
x
sin4x
4x
* 4x
1
=lim
x−>0
*
=
cos4x
x
4x
1
=lim
x−>0
*
=4
cos4x
x
22 maj 13:27
razor:
22 maj 13:34