4x | ||
jak rozgryźć coś takiego? limx−>0 | ||
sin5x |
sin4x | 5x*45 | 4 | ||||
limx−>0 | = limx−>0 | = | *1 | |||
sin5x | sin5x | 5 |
sinx | x | |||
ta własność granicy | =1 działa również w postaci odwrtonej | =1? | ||
x | sinx |
sinx | x | ||
=( | )−1 | ||
x | sinx |
sin5x | 1 | 4 | |||||||||||||||||||
czyli mogę napisać limx−>0 ( | )−1 = ( | )−1 = | |||||||||||||||||||
|
| 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |