ZELBET
gRZESIEK:
22 maj 00:22
Grzesiek: ZELBET
22 maj 00:23
ZKS:
Liczyłeś połączenie żebra z podciągiem?
22 maj 00:26
Grzesiek: WLASNIE NIE
22 maj 01:02
ZKS:
Widziałeś to? Mi tak samo wychodzi niby 3 strzemiona po obydwu stronach. Liczyłeś to teraz?
22 maj 01:04
Grzesiek: nie jeszcze nie zaraz policze
22 maj 01:06
ZKS:
Nie wiesz czy to dajemy przy każdej podporze czy tylko tam gdzie jest największa
reakcja w podporze?
22 maj 01:07
Grzesiek: to polaczenie zeba z podciagiem to sa te strzemiona przy kazdym zebrze
22 maj 01:08
ZKS:
Okej to przy każdym żebrze muszę to pododawać. A co ile? Tak jak tam jest czyli co 5cm?
22 maj 01:10
ZKS:
Z dołu ile wyciągałeś prętów? Dwa?
22 maj 01:24
ZKS:
Chodzi mi o te skrócone co Ci wychodzą z obwiedni.
22 maj 01:26
Grzesiek: 4 3 i 3
22 maj 01:38
Grzesiek: a skad tomek wzial wartosc 273,9 w tym polaczeniu
22 maj 01:39
ZKS:
Czyli zawsze zostawiałeś dwa całe? A co ile przyjmujemy strzemiona później jak już zostanie te
wolne miejsce? Wiesz o co mi chodzi?

Jak zrobię od podpory A wszystkie odcinki i od podpory
B wszystkie odcinki to tą wolną przestrzeń to co ile mamy tam strzemiona dawać?
22 maj 01:42
Grzesiek: ok juz mam
22 maj 01:42
Grzesiek: w zebrze dawalem co 30 a tutaj to nie wiem
co 40 moze...
22 maj 01:42
ZKS:
To są od żebra zsumowane siły tnące. Wychodzi że w podporze C masz największe siły tnące.
Suma sił tnących z lewej i prawej strony.
22 maj 01:43
ZKS:
Bo tamten dawał co 52cm.
22 maj 01:45
ZKS:
Dobra dałem 43cm jak coś.
22 maj 01:50
Grzesiek: ja tez cos kolo tego
22 maj 02:00
Grzesiek: a o jakas dlugosc przelduza sie te skrucone prety
22 maj 02:00
ZKS:
O lbd tylko pamiętaj że dla dolnych masz inne niż dla górnych.
22 maj 02:04
ZKS:
Obwiednie robimy do podpory D czy do połowy przęsła CD?
22 maj 02:05
ZKS:
Na górze są dolne pręty czy górne?
22 maj 02:10
Grzesiek: ja zrobilem dla calego cd
a jak obliczyc to lbd

na gorze chyba gorne...
22 maj 02:21
ZKS:
Przecież liczyłeś.
f
bd = 2.25 * η
1 * η
2 * f
ctd
| | ∅ | | σsd | |
lbrqd = lbd = |
| * |
| |
| | 4 | | fbd | |
gdzie
η
1 = 1.0
η
2 = 1.0
σ
sd = 420MPa
Chyba.

Jeżeli liczysz dla haka to l
bd jeszcze mnożysz przez 0.7.
22 maj 02:31