Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania.
wilek: Ciało o masie m=15kg porusza się wzdłuż osi OX pod działaniem zmiennej siły P(t)=150(1−4t) [N],
gdzie czas t jest wyrażony w sekundach. Po jakim czasie ciało zatrzyma się, jeżeli w chwili
początkowej t=0 prędkość ciała wynosiła V0=10m/s, droga x0=0, a siła działała w kirunku ruchu?
Jakie jest równanie ruchu x(t) i jaką drogę przebędzie ciało do momentu zatrzymania się?
21 maj 22:54
wilek: nikt nie umie tego zrobic?:(
21 maj 23:17
Piotr 10: A masz jakąś odpowiedź do tego w razie czego ?
21 maj 23:33
cymbal: niestety nikt
21 maj 23:33
wilek: No nie mam odpowiedzi, ale jak masz pomysł jak to zrobić to spróbuj.
22 maj 10:24
wilek: to zadanie już zrobiłem.
22 maj 12:16