matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja kwadratowa
KAska:
Wyznacz c wiedząc że y=x
2
+6x+c
2
ma dokładnie jedno miejsce zerowe
5 lis 16:13
Juve:
Δ=36−4*c
2
36=4*c
2
|/4 c
2
=9 c=3
5 lis 16:19
Zbronek:
36−4*c
2
= 0⇔6−2c=0 lub 6+2c=0 ⇒c=−3 lub c=3
5 lis 16:30
KAska:
dzięki
5 lis 16:37