matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
Aniołek:
dany jest ciąg geometryczny o pierwszym wyrazie 24 i różnicy −
1
2
. Czwarty wyraz tg ciągu =?
21 maj 22:25
Aniołek:
21 maj 22:27
Nieuchwytny:
1
a
1
=24 q=−
2
a
4
=a
1
*q
3
21 maj 22:30
Eta:
Ciąg
geometryczny
o
różnicy
? ..... czy o
ilorazie
?
21 maj 22:33