Okrąg o środku , punkty wspólne
Mei: Podaj liczbę punktów wspólnych okręgu o środku w punkcie O i promieniu R z okręgiem o środku w
punkcie S i promieniu r, w zależności od r
a) O(−3;0) R=5 S(4;0)
Chodzi oto skąd ja wiem że OS = 7 to chodzi że rysuje sobie układ równań i liczę od punktu O
do punktu S kratki ?
21 maj 22:18
Eta:
|OS|=√xS−xO)2+(yS−yO)2= ..........
21 maj 22:22
Mei: Dziękuje naprawdę tym mi pomogłaś/eś : )) )
21 maj 22:23
Eta:
21 maj 22:25
Eta:
21 maj 22:28
Mei: Czyli bawieniem się na osi też mogę to obliczyć ?
21 maj 22:30
Eta:
W tym przypadku .. tak
21 maj 22:31