matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rachunek różniczkowy .
Blue:
1
1
1
Wykaż, że funkcja f(x) = 2 dla x∊{1,
,
,
,...} i f(x) = 1 dla x∊
2
3
4
1
1
1
R\{1,
,
,
,...} nie ma granicy w punkcie x
0
= 0.
2
3
4
Błagam o wyjaśnienie, w książce jest jakiś przykład z wykorzystaniem ciągów do udowadniania takich rzeczy, ale średnio ogarniam to. Wytłumaczy ktoś
Dopiero zaczęłam ten dział i nie orientuję się za dobrze
21 maj 21:59