oblicz
Sandra: zad.1
Znajdź współrzędne środka okręgu opisanego na trójkącie o wierzchołkach:
A=(6,1), B=(−2,5), C=(−6,−1)
zad.2
dana jest prosta o równaniu y=3x−1 oraz okrąg (x−1)2+(y+2)2=2. oblicz
zad.3
Ile punktów wspólnych ma okrąg o równaniu x2+(y−3)2=6 z prostą o równaniu 3x+y−15+0
21 maj 18:08
jakubs: 1. Jest wzorek w tablicach maturalnych. Poszukaj

2. Co obliczyć ?
3. y=−3x+15 i podstawić do wzorku z równaniem okręgu
21 maj 18:30
Sandra: proszę pomóżcie nie wiem jak to zrobić

a potrzebuje na jutro
21 maj 23:52