matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
Szymon:
Witam, czy wynik w przykładzie a) wynosi x=2 b) wynosi x=4,5 a) 2/x+2=2x−1/x
2
− 4 b) 2x−1/x−3= −1/3 Dobre wyniki? Proszę o pomoc, dość pilne, z góry dziękuje i pozdrawiam
21 maj 17:30
Szymon:
Chodzi mi o sprawdzenie czy dobrze
21 maj 17:32
szymon:
Prosze o pomoc
21 maj 17:58
Szymon:
halooo
21 maj 21:38