matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie prostej
ala:
Niech M = {(x, y) ∈ R
2
: x
2
+ y
2
+ z
2
=1, x+y+z=1} Wyznaczyć równanie prostej normalnej (prostopadłej) do płaszczyzny M w punkcie (0, 0, 1). Proszę o rozwiązanie krok po kroku. Z góry dziękuję
21 maj 16:11