Podaj wzór funkcji po przesunięciu.
Ola:

Wykres funkcji f przedstawiony na rysunku powstał w wyniku przesunięcia paraboli y= 2x
2. Podaj
wzór funkcji po przesunięciu. Do tego jest jest wykres funkcji, parabola na rysunku to y=2x
2,
a trzeba podać wzór funkcji po przesunięciu, w zadaniu mam jeszcze jedną parabole, już po
przesunięciu.
21 maj 15:23
Lukas:
To może lepiej wstaw zdjęcie tego zdania, bo teraz to co napisałaś to brzmi tak: Jestem Ola
zgadnijcie ile mam lat ?
21 maj 15:24
J: Odczytaj współrzędne wierzchołka parabli W(p,q) i wektor przesunięcia to u =[p,q]
21 maj 15:25