Wymiary prostokąt
pęc: Jakie wymiary powinien mieć prostokąt o obwodzie 16 aby kwadrat długości jego przekątnej był
najmniejszy?
21 maj 00:09
Nieuchwytny: 2x+2y=16 ⇒ x+y=8 ⇒x=8−y
przekątna:
d=√x2+y2
21 maj 00:11
Marcin: 2a+2b=16
a+b=8
a=8−b
kwadrat przekątnej to
a
2+b
2
21 maj 00:12
pęc: czyli
f(x)= x2 + (8−x)2 = x2+64 − 16x + x2
f(x)= 2x2 − 16x + 64
p=−b2a
p={16}{4}=4
dobrze ? czy coś nie ten teges?
21 maj 00:16
pęc: p=
164=4
21 maj 00:17
Marcin: Tak. Ogólnie to chodzi o kwadrat
21 maj 00:18
Nieuchwytny: tak.
21 maj 00:19
Hajtowy: Cześć Marcin!

Jak tam przygotowania do egzaminów?
21 maj 00:19
pęc: Czyli jest najmniejsza gdy jest kwadratem gdy prostokat kwadratem o dlugosci boku 4
21 maj 00:19
21 maj 00:20
Marcin: Cześć Hajtowy

Na angielski się jakoś specjalnie nie przygotowuję, a polski mam dopiero 29..
Ty już masz to za sobą, tak?
21 maj 00:21
Hajtowy: Polski miałem 8 maja, a angielski 19

Tak więc long holidays przede mną

Będzie dobrze, mimo iż 29 maja świętuję − będę trzymał kciuki i wiem, że Ci się uda wysoko
zdać. Zdolny chłop jesteś

21 maj 00:24
Marcin: W sumie to mi kompletnie nie zależy na wysokich wynikach

Co świętujesz 29? Jeżeli można wiedzieć
21 maj 00:25
Piotr:
hejka ! kyrtap pewnie dzisiaj oblewa ?
21 maj 00:26
Marcin:
Cześć Piotrek!
Właśnie coś go nie widać, także pewnie masz rację

Powód ma
21 maj 00:27
Hajtowy: Świętuję 19−stą "wiosnę" swojego życia
21 maj 00:28
Piotr:
wlasnie obejrzalem Pogorzelisko. Dość ciezki film ale goraco polecam. Naprawde warto.
Ciekawy jestem jak mu poszlo z tym polskim
21 maj 00:29
Hajtowy: Zdał i świętuje chłopak
21 maj 00:30
Marcin: Miał chyba 2x50% (polski i angielski)
Jak zdam, to też będę świętować i wypiję za Twoje zdrowie!
Ja 20 wiosnę mam w grudniu

Dramat, Wojenny, ciężko to widzę
21 maj 00:32
bezendu:
Panowie co dziś za film oglądamy ?
21 maj 00:32
Piotr:
ale historia jest niesamowita.
ooo to zdal, a tak sie martwil
21 maj 00:33
Piotr:
ja juz jestem po seansie
21 maj 00:34
Marcin: bezendu, może 'Sinister'?
21 maj 00:34
bezendu:
Widziałem to już

polecam Drabina Jakubowa
21 maj 00:36
Piotr:
na pewno widzial

srednio mi sie podobal, bo prawie sie nie balem. Bardziej mi sie podobal
Conjuring (2013)
21 maj 00:36
Marcin: rzadko oglądam horrory, ale 'Obecność' akurat widziałem
21 maj 00:37
Piotr:
oj Drabina Jakubowa to niezle schizy
21 maj 00:38
bezendu:
Ja nie przepuszczam żadnego horrorou
21 maj 00:40
Marcin: Zejście jest spoko
21 maj 00:41
Piotr:
jak Wam sie podobal Blair Witch Project ?
21 maj 00:41
Marcin: Ja niestety nie widziałem..
21 maj 00:44
Piotr:
bezendu a widziales Supsirie ? Zaglade domu Usherow (1950 ) ?
21 maj 00:44
Piotr:
polecam. chociaz nie wiem czy lubisz takie kino. niby nic takiego sie nie dzieje ale mozna sie
niezle nastrachac i naschizowac
21 maj 00:45
21 maj 00:45
Marcin: Poczekajcie na horrory, które będzie można 'oglądać' w oculus rift, wtedy wam się znudzą

Średnio lubię się naschizować
21 maj 00:49
Piotr:
ja nie jestem jakims wielkim fanem horrorow ale lubie sie czasem pobac. niestety stwierdzam, ze
stare horrory sa duzo lepsze.
21 maj 00:51
jakubs: Ja oglądam o funkcjach odwrotnych hehe
21 maj 00:55
Piotr:
ile mozna tej matematyki...

bezendu poszedl w kimono albo wlaczyl jakis horror
21 maj 00:56
Marcin: jakubus, straszne?
21 maj 00:56
jakubs: Trochę
21 maj 00:57
Marcin: Za szybko na kimono

Zaraz włączę analizę matematyczną odc 14 chyba, także horror będzie trwać
21 maj 00:58
jakubs: Kurde ja jutro ustny angielski mam i pasuje iść spać zaraz
21 maj 01:04
bezendu:
właśnie szukam gdzie mogę za free obejrzeć horror ale nie mogę znaleść nigdzie

Macie konto na kinomaniak ?
21 maj 01:04
Marcin: Ja mam pojutrze, dlatego jutro wstaję wcześniej
21 maj 01:04
Marcin: A jaki chcesz horror, zaraz może znajdę
21 maj 01:05
Marcin: Tam oczywiście ma być znak zapytania a nie przecinek!
21 maj 01:05
bezendu:
Drabina Jakubowa
21 maj 01:07
21 maj 01:09
Piotr:
bezendu odpowiesz na moje pytania ? sciagac Ci sie nie chce tylko chcesz online ?
21 maj 01:11
bezendu:
Na tej stronce nie mogę oglądać... Dwa z lektorem
21 maj 01:11
bezendu:
Tak chcę online na chomiku juz nie wyrabiam z transferem
21 maj 01:12
bezendu:
Piotr a masz ten film ?
21 maj 01:13
Piotr:
jaki ?(nawet jakbym mial to co z tego

) ja prawie wszystko mam z torrentow. Powtorze pytania
: widziales Supsirie ? Zaglade domu Usherow (1950 ) ?
21 maj 01:16
Marcin: bezendu, a dlaczego nie możesz tam oglądać? Masz tam 4 playery
21 maj 01:18
bezendu:
Tak widziałem, Marcin trzeba SMS za 18 zł wysłać
21 maj 01:19
21 maj 01:20
Marcin: Piotrek, a ja myślałem, że to zależy przede wszystkim od przepustowości naszego łącza

Nic nie muszę wysyłać i mogę tam oglądać
21 maj 01:21
Piotr:
no tak, ale bez programu nie sciagniesz. ja mam slaby komp i nic nie ogladam online.
21 maj 01:23
bezendu:
Widziałeś, że klikając trzeba wysłać sms i co tydizeń 6 ,15 ?
21 maj 01:24
Piotr:
wejdz w moj link. tam nic nie bulisz.
21 maj 01:26
21 maj 01:30
jakubs: Idę spać. Trzymajta za mnie kciuki dzisiaj na angielskim. Dobranoc
21 maj 01:32
21 maj 01:35
Piotr:
nie wiem o co chodzi. wejdz na strone kinoman.tv. wpisz drabina jakubowa wybierz wersje z
lektorem. jestem niezarejestrowanym uzytkownikiem i moge bez problemu wlaczyc film.
PS. juz bys zdazyl pobrac film..
21 maj 01:35
Marcin: Ja zawsze pobieram, bo według mnie jakość jest dużo lepsza (zazwyczaj pobieram 1080p i lecę z
tym na tv

)
21 maj 01:38
bezendu:
Dzięki już oglądam dziś 2 z tych nerw
21 maj 01:39
Piotr:
jak pisalem ja mam slaby komp. ja pobieram avi (z reguly 1,36 − 1,47 GB) od mojego ulubionego
uzytkownika (niemal zawsze sa dobre napisy)
21 maj 01:40
Marcin: Kiedyś miałem ostatnią z części trylogii władcy pierścieni, która ważyła około 20 GB

A co do napisów, to obowiązkowo − napiprojekt
21 maj 01:45
Piotr:
o matko...
tez korzystam z napiprojekt. slyszalem kilka niepochlebnych opinii ale dla mnie sprawdza sie
idealnie. jedno klinkniecie i mam idealnie dopasowane napisy

Dobranoc
21 maj 01:48
Marcin: Dobranoc
21 maj 01:50