Jak to uprościć?
Adam: sin4x+cos4x
20 maj 22:40
sushi_ gg6397228:
napisz, do czego to potrzebujesz
20 maj 22:41
Adam: Potrzebuje wyznaczyć zbiór wartości funkcji
20 maj 22:42
zet:
sin4x+cs4x=(sin2x+cos2x)2−2sin2x*cos2x= 1− 0,5sin2(2x)
20 maj 22:42
Adam: dzięki ponownie
20 maj 22:44
zet:
ZW=... ?
20 maj 22:45
Adam: ZW= <1,1/2>
20 maj 22:48
zet:
| | 1 | |
Prawie ..  ZW= < |
| ,1> |
| | 2 | |
20 maj 22:49
Adam: oj tam
20 maj 22:49
zet:
Etammmmm
20 maj 22:50
Adam: Trzymaj kciuki lepiej za mój jutrzejszy sprawdzian
20 maj 22:50
Marcin: Tak coś czułem że to jakieś nowe wcielenie
20 maj 22:51
ZKS:
Hmm ciekawe.

Fajnie zapisujesz zbiory. Jakby to przenieść na zapis to wyglądało by to tak
| | 1 | |
y ≤ |
| ∧ y ≥ 1 gdzie tu sens? |
| | 2 | |
20 maj 22:52
zet:
20 maj 22:52
zet:
Dla
Marcina
20 maj 22:56
Marcin:
Dla
zet
20 maj 22:58
zet:
20 maj 22:58
Saizou : kolejne z n−(e)tych wcieleń
20 maj 23:02
zet:
20 maj 23:03
Adam: a jak by było sin4x−cos4x ? (jakby zamiast plusa był minus?)
20 maj 23:05
zet:
a4−b4=(a2+b2)(a2−b2)
20 maj 23:06
Adam: dziena
20 maj 23:07
zet:
....= −cos(2x)
20 maj 23:07