.
Lukas:
Równanie
jeżeli mam równania
x4+x2+2=0
do daje x2=t
t≥0
a jeżeli x6+x3+6=0
t=x3 t>0 ?
20 maj 22:39
zet:
t=x3 , t∊R
20 maj 22:40
zet:
t=x4 to ........
t=x7 to........
20 maj 22:40
Marcin:

Na wykresie to widać
20 maj 22:41
Lukas:
Jeszcze trzeba t∊R ? zawsze tak jest ?
20 maj 22:44
zet:
Przy parzystej potędze "x" w podstawieniu ,to t≥0
przy nieparzystej potędze "x" ......... t∊R
20 maj 22:47
Lukas:
Dziękuję, coraz bardziej lubię to forum !
20 maj 22:49
zet:
I tak trzymaj
20 maj 22:49
Lukas:
Dziękuję, jeszcze więcej będę się starał !
20 maj 22:54
zet:
20 maj 22:55