ajmniejsza i Największa wartośc funkcji
Adam: Wyznacz wartość największą i najmniejszą funkcji: 1/4cos2x + sin
2x w przedziale xε<0,pi/2>
Uprościłem to do y=1/4 + 1/2sin
2x i nie wiem co dalej. Pomóżcie
20 maj 21:44
zet:
| 1 | | 1 | | 1 | | 3 | |
| + |
| sin2x , Zw= < |
| , |
| > |
| 4 | | 2 | | 2 | | 4 | |
20 maj 22:02
Adam: a mozesz wytlumaczyc czemu w pierwszym zbior wartosci to <0,1/2> ?
20 maj 22:08
20 maj 22:10
Adam: a czemu jest 0≤sin2x≤1 a nie −1≤sin2x≤1
20 maj 22:12
Saizou :
a czy kwadrat liczby rzeczywistej może być ujemny ?
20 maj 22:14
Adam: Aaa, no tak. Dzięki wielkie
20 maj 22:16
Adam: 1/4 + 1/2sin
2x to ZW nie powinno być <1/4,3/4>
20 maj 22:23
zet:
20 maj 22:23
zet:
| | 1 | | 3 | |
Tak , dobrze myślisz  Zw=,< |
| , |
| > |
| | 4 | | 4 | |
20 maj 22:24
Adam: Nooo, teraz wszystko jasne

Dzięki wielkie.
20 maj 22:25
zet:
20 maj 22:25