matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
jaa:
podany ciag a1,2,7,a4,... jest ciagiem geom. oblicz q,a1 i a4
20 maj 19:36
jakubs:
W czym problem ?
7
=q
2
20 maj 19:38
razor:
7
q =
2
7
a
1
*
= 2
2
7
7*
= a
4
2
20 maj 19:39