matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice proste
jerey:
mam pytanko : jezeli licze granice w minus nieskonczonosci :
5
lim
x→−
∞
(−3x+5) = lim
x→−
∞
x(−3+
) = −
∞
*(−3)= +
∞
x
mogę pomijać w wyniku znaczek
+
? czy muszę go za kazdym razem pisac? .
20 maj 18:23
ZKS:
Osobiście nigdy nie pisałem +
∞
tylko
∞
.
20 maj 18:29
jerey:
ok
20 maj 18:33