funkcje :(
Natalka: 1. jeśli najmniejszą wartościa funkcji f(x) = (x−2)2 + b jest liczba −3, to największą
wartościa tej funkcji w przedziale <1 ; 4 > jest liczba
A. 1
B. −3
C. 2
D. −1
2. Wyznacz najmniejszą i największą wartośćfunkcji f(x) = −3x +2x +1 w przedziale <−1 ; 1>
19 maj 23:57
20 maj 00:02
Natalka: Nie umiem sobie poradzić
20 maj 00:04
Marcin:
f(x)=x2−4x+4+b
współrzędne wierzchołka (p,−3) p=?
Teraz policz f(p)=−3 i masz b
20 maj 00:11
Marcin: Chociaż nie

To od razu wydać, bo masz postać kanoniczną..
Wybacz
20 maj 00:13
Natalka: Dziękuję
20 maj 00:19
Marcin: Nie bardzo wiem czy Ci tym pierwszym wpisem pomogłem, bo to wszystko jest niepotrzebne
20 maj 00:26
Michał W.: juz dałam rade

Dziękuję

a czy dasz rade z 2 zadaniem ?
20 maj 00:28
Nieuchwytny: f(x) = −3x
2 +2x +1
Oblicz wierzchołek, sprawdź czy zawiera się w przedziale, jeżeli nie to podstaw krańce
przedziałów do funkcji
20 maj 00:29
5-latek: Nowa moda
BABY Z BRODĄ
20 maj 08:17