oblicz wyrażenie
ANTOŚ : POMOŻECIE
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−=
0,25
5 lis 13:19
Ergo: pomozemy tylko popraw zapis bo nie rozumiem
5 lis 13:32
Ergo: | | 9 | |
czy 1* |
| jest pod pierwiastkiem? |
| | 16 | |
5 lis 13:36
ANTOŚ : PIERWIASTEK 1 CAŁA I 9 SZESNASTYCH
5 lis 13:57
5 lis 14:07
Ergo: | −7 | |
| *4=−7 mam nadzieje ze dobrze |
| 4 | |
5 lis 14:07
ANTOŚ : dziękuję Ergo
może pomożesz mi jeszcze w jednym
proszę
podany układ równań rozwiąż graficznie i algebraicznie
{ 3(2+x)−2(y−1)=2x+12
2x+4 y+1
{−−−−−−−−−+−−−−−−−−−−−−−−−=4
2 3
5 lis 14:17
Ergo: pierwszy uklad : 6+3x−2y+2=2x+12
−2y=−x+6
2y=x−6
drugi uklad mnozysz wyrazenie przez 12 zeby pozbyc sie ulamka
6(2x+4)+4(y+1)=36
12x+24+4y+4=48 | :4
3x+6+y+1=12
y=−3x+5
rozwiazujesz dwa uklady i rysujesz wykresy

jezeli sie nie pomylilem to powinno wyjsc.
5 lis 14:25
Ergo: | | x−4 | |
widze blad w pierwszym ukladzie  powinno byc −2y=−x+4, wtedy y= |
| |
| | 2 | |
5 lis 14:28
ANTOŚ : dzięki
5 lis 14:30