potegowanie
bogusia: 43 = 28 nie rozumie tego
5 lis 10:57
Kasza: 43=(22)3=26
26≠28
5 lis 10:59
bogusia: tak
5 lis 11:01
bogusia: wierzchołek paraboli o równaniu y= −3(x+1)2 jak to policzyc
5 lis 11:20
bogusia:
5 lis 11:32
5 lis 12:10
bogusia: wierzchołek paraboli o równaniu y= −3(x+1)2 i tak tego nie rozumie moze ktos sie zlituje
5 lis 14:49
bogusia: jak policzyć jakie ma współrzędne
5 lis 14:50
bogusia: 
5 lis 15:04
Nikka: nie trzeba liczyć, wystarczy odczytać ze wzoru funkcji
5 lis 15:08
Nikka: f(x)=a(x−p)2+q gdzie p,q − współrzędne wierzchołka
czyli wierzchołek ma współrzędne (−1,0).
5 lis 15:21