wyznacz dziedzinę funkcji
matproblem: wyznacz dziedzinę funkcji
a) f(x) = (x+1)(x−3)/ x2 + 2
19 maj 19:15
19 maj 19:18
Lukas:
D=R
19 maj 19:20
matproblem: proszę o rozpisanie !
19 maj 19:21
matproblem: kompletnie tego nie rozumiem
19 maj 19:22
matproblem: PROSZĘ O POMOC


!
19 maj 19:24
ZKS:
Lukas ja rozumiem zapis ten jako
| | (x + 1)(x − 3) | |
f(x) = |
| + 2 i tutaj niestety ale dziedzina nie są liczby rzeczywiste. |
| | x2 | |
Brak nawiasu
(x
2 + 2
).
19 maj 19:29
matproblem: Zapis ma wglądać tak :
f(x)= {(x+1)(x−3)}{x2+2}
19 maj 19:33
Marcin: x
2+2≠0, dla każdej liczby rzeczywistej. Tyle
19 maj 19:34
matproblem: Tak właśnie taki nawias mial być w mianowniku, Lukas umiesz to rozwiązać? bardzo mi zależy
19 maj 19:34