LOKATA
KARIS47: 1. Na lokatę 3miesięczna o oprocentowaniu 3% w skali roku wpłacono 5000zł. Oblicz sumę odsetek
po upływie dwóch lat jeśli odsetki będą wypłacane co kwartał. 2. Na lokatę miesięczna o
oprocentowaniu 2% w skali roku wpłacono 100000zł. Oblicz sumę odsetek po upływie roku jeśli
odsetki nie będą wypłacane
19 maj 17:54
ooo: 1. Na lokatę 3miesięczna o oprocentowaniu 3% w skali roku wpłacono 5000zł. Oblicz sumę odsetek
po upływie dwóch lat jeśli odsetki będą wypłacane co kwartał. 2. Na lokatę miesięczna o
oprocentowaniu 2% w skali roku wpłacono 100000zł. Oblicz sumę odsetek po upływie roku jeśli
odsetki nie będą wypłacane
19 maj 21:56
WueR:
Czy tresc na pewno jest poprawnie przepisana?
19 maj 21:58
pigor: ..., widzę to tak :
1) 5 000*
14*3%*8= 5 000*6%= 50*6=
300 zł .
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
2) 100 000[(1+
112*2%)
12−1]=100 000*0,0201844=
2018,44 zł. ...
20 maj 01:33
karis47: Napewno dobrze.
20 maj 17:57
karis47: Wielkie dzięki

fajnie, że można tu na kogoś liczyć
20 maj 17:57