matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trókąty
hyhy:
W trójkącie ABC mamy dane: AB=4 BC= 4
√
3
i kąta BAC = 60
o
Oblicz: W trójkącie ABC mamy dane: AB=4 BC= 4√3 i kąt BAC = 60
o
Oblicz: a)pole trójkąta ABC b) promień okręgu wpisanego w trojkąt wyrażony w postaci a+ b√c
19 maj 16:08