matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Opisz przekształcenie- funkcja wykładnicza
nnn:
Opisz przekształcenie, w wyniku którego z wykresu funkcji f(x)=(
5
8
)
x
otrzymano wykres funkcji g: a) g(x)=(
5
8
)
x
−16 b) g(x)=(
5
8
)
−
x
c) g(x)=(
5
8
)
x
−
2
19 maj 14:26