pomoc
ania18: okrąg o środku w punkcie O jest styczny do prostej l a okrąg o środku w punkcie S jest styczny
do prostej k oblicz promienie tych okręgów odległość mieczy środkami oraz wzajemne położenie
tych okręgów
l:x=1 O(−1;4) , k,x=3 S(1;4)
l:y=−2 O(−3;−3) k: y=−6 S(−3;−4)
l:y= −x +7 O(−2;5) k:y=x+3 S(4;−1)
19 maj 09:17
wredulus_pospolitus:
no błagam ... chociaż zrób rysunki ... a pierwsze dwa przykłady będą wręcz banalne
19 maj 09:22
wredulus_pospolitus:
ogólnie −−− wzór na odległość punktu od prostej się kłania
19 maj 09:23
5-latek: To moze na poczatek zrob rysunek np do a) Bedzie widac wszystko
19 maj 09:23