matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
ciekawsky:
Oblicz x: tan(x)−1=sin(x)−cos(x)
19 maj 02:48
zombi:
sinx
− sinx − (1−cosx) = 0
cosx
⇔
1−cosx
sinx(
) − (1−cosx) = 0
cosx
⇔ (1−cosx)(tgx−1) = 0
19 maj 02:52
ciekawsky:
dzięki
19 maj 03:07