pomocy
basia17: poratujcie
Prosta o równaniu y = 2mx+1 jest prostopadłą do prostej o równaniu y = −32x−1
18 maj 20:51
5-latek: jaki jest warunek na to zeby dwie proste byly prostopadle ?
18 maj 20:52
basia17: a1 * a2 = −1
18 maj 21:07
18 maj 21:08
basia17: m = 3
18 maj 21:12
Nieuchwytny: Można też z zależności: Prosta jest prostopadła wtedy gdy współczynniki a są odwrotne i
przeciwne.
18 maj 21:14
basia17: TAK ?
18 maj 21:15
18 maj 21:16
basia17: m = 3 ?
18 maj 21:17
Eta:
ok
18 maj 21:17
basia17: dziękuje ślicznie
18 maj 21:19