x1=2x2
szwagier: x1=2x2 da sie to jakos preksztalcic na wzory vieta?
18 maj 20:38
kyrtap: da się
18 maj 20:43
kyrtap: już podpowiadam
18 maj 20:43
szwagier: Oki
18 maj 20:47
kyrtap: 2x2 − x1 = 0 /2
4x22 − 4x2x1 + x21 = 0
kurcze przy podniesieniu obustronnie do kwadratu można podstawić za x2x1 hm.....
18 maj 20:52
18 maj 20:57
szwagier: To musi byc cos innego moze podam cale zadanie to bedzie Ci latwiej?
18 maj 20:58
szwagier: O dzieki Eta
18 maj 20:59
kyrtap: szefowo co ty tam zrobiłaś ?
18 maj 21:01
szwagier: Zreszta to.mi.nic nie daje
18 maj 21:01
kyrtap: łatwe a ja nie zrobiłem .........
18 maj 21:02
szwagier: No wlasnie tez nie wiem xd
18 maj 21:02
kyrtap: podstawia po prostu za x1 , 2x2 i tyle
18 maj 21:03
5-latek: Przeciez chciales na wzory Vieta ?
18 maj 21:04
szwagier: A dobra kapuje
18 maj 21:04
pigor: ...,
x
1=2x
2 i x
1x
2=
ca i x
1+x
2= −
ba
i rozwiązujesz taki układ równań . ..
18 maj 21:05
zombi: Obstawiam, że chodzi o jakieś zadanie z kwadratówki z parametrem, ułóż więc układ równań:
| | −b | |
x1+x2 = |
| (tutaj będzie jakieśm) |
| | a | |
x
1 = 2x
2
3 niewiadome, 3 równania, go.
PS domyślam się, bo treści nie podałeś.
18 maj 21:05
Eta:
Ooo
π..r się obudził
18 maj 21:06
zombi: pigor mnie uprzedził
18 maj 21:06
Eta:
Co Ty
zombi kombinujesz?
18 maj 21:06
szwagier: No nie podalem bo na telefonie siedzie, chcialem tylko to jakos przeksztalcic a
18 maj 21:07
zombi: Wybacz,
Eta nie zauważyłem twojego postu
18 maj 21:11
Eta:
18 maj 21:12