matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tylko nie twierdzeniem bezout
Juban:
(x
2
+4)(x+8)=X
4
−16
4 lis 21:51
norka:
(x
2
+4)(x+8)= (x
2
+4)(x
2
−4) /: x
2
+4≠0 x +8 = x
2
−4 => x
2
−x −12=0 policz deltę i i podaj rozwiązania.
4 lis 21:55