help
nokia: wykaż że podane równości są tożsamościami trygonometrycznymi podaj koniecznie zalozenia
( 1−cosα/ sinα + sinα/1−cosα)* tgα = 2/cosα
18 maj 18:18
Eta:
Myślę,że taka jest ta tożsamość:
| | 1−cosα | | sinα | | 2 | |
( |
| + |
| )*tgα= |
| |
| | sinα | | 1−cosα | | cosα | |
sinα≠0 i cosα≠0 i cosα≠1
| | (1−cosα)(1−cosα)+sinα*sinα | | sinα | |
L=( |
| )* |
| = |
| | sinα*(1−cosα) | | cosα | |
.........................
| | 2−2cosα | | 2 | |
= |
| = .......... = |
| =P |
| | (1−cosα)*cosα | | cosα | |
18 maj 18:46
Lukas:
Witam. Eta pomogłabyś mi w kilku zadaniach z funkcji kwadratowej ?
18 maj 18:49