brzebieg zmiennosci funkcji
miki: Czy ktoś mogłby mi pomoc w zrobieniu tabeli zmiennosci funckji? Mam juz wszystko policzone lecz
nie wiem jak to wrzucic w ta tabele
18 maj 13:58
miki: moge liczyc na waszą pomoc?
18 maj 14:01
miki:
x |
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f '(x) |
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f''(x) |
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
f(x) |
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
wiem ze ma to wygladac jakos tak ale co tam wpisac to nie wiem
18 maj 14:05
J: Czy Ty myslisz,że zgadniemy jaka to funkcja ?
18 maj 14:07
miki: nie, licze na to ze ktos sie zainteresuje i bedzie chcetny mi pomoc wtedy podam wszystkie moje
wyliczenia
18 maj 14:10
miki: tylko nie wiem jakie przedzialy sie uwzglednia na gorze tabelki
18 maj 14:10
miki: dziedzine mam: (−∞,−1)U(−1,1)U(1,+∞)
dziedzina f ' i f '' jest taka sama.
mam as. pionowe x=1 i x=−1 i pozioma y=0
18 maj 14:12
miki: f jest rosnaca na calej dziedzinie,
nie ma ekstremow lokalnych
wypukla na (−∞,−1) (0,1)
wklesla (−1,0) (1,+∞)
pkt przegiecia 0
18 maj 14:14
miki: pomoze ktos?
18 maj 14:19