matematykaszkolna.pl
Rzuty Ewa: Wyznacz obraz czworokąta w rzucie równoległym na prostą l w kierunku prostej k
18 maj 11:07
Ewa: i jeszcze : czworokąta w rzucie prostokątnym
18 maj 11:08
MQ: Niektórzy myślą, że na tym forum, to udzielają się sami prorocy jacyś emotka
18 maj 11:36
kyrtap: Dobrze powiedziane
18 maj 11:37
PW: Strzelę: w obydwu wypadkach odpowiedź brzmi: odcinek.
18 maj 11:39
MQ: Czy PW to prorok jakiś czy co?
18 maj 11:43
PW: Jakie pytanie, taka odpowiedź.
18 maj 11:48
pigor: ... , geometria wykreślna zapewne ...emotka
18 maj 11:51
kyrtap: Jest to w szkole średniej bo ja nie pamiętam tego?
18 maj 11:54
Piotr 10: Ja obstawiam jak jak pigor, że jest to geometria wykreślana. Materiał ze studiów.
18 maj 11:55
pigor: ,,, chyba, że chodzi o rzut równoległy czworokąta (np. podstawy graniastosłupa) na płaszczyznę (np.kartkę w zeszycie) w kierunku wyznaczonym przez jakąś prostą , aby rysunek był w miarę .... emotka
18 maj 11:59
PW: Odmawiacie mi pamięci? − po zadawanych wcześniej pytaniach mam prawo sądzić, że Ewa nie jest jeszcze studentką, i że wie o co pyta emotka
18 maj 12:02
5-latek : Masz racje PWemotka Chyba matura jej nie poszla za bardzo i przygotowuje sie na poprawke
18 maj 12:08
PW: E tam, doskonali umysł i uzupełnia braki przed podjęciem wyzwania, jakim są studia (czego jej życzę, niech i ona odwali ten kawał dobrej, nikomu niepotrzebnej roboty) emotka Druga wersja: ma młodszego brata.
18 maj 12:15
Ewa: Widzę ,że utworzyła się tu niezła dyskusja, prawda jest taka, że nie było mnie przez dłuższy czas w szkole i nie mam pojęcia w czym teraz sa z materiałem. Koleżanka mi wysłała te zadania jako praca domowa, więc je tu wstawiłam, bo myślałam ,ze Wy będziecie wiedzieć o co chodzi.
18 maj 13:28
PW: No to dla porządku powiedz: rozważacie rzut prostokątny na płaszczyźnie − na prostą l − w kierunku prostej k nierównoległej do l?
18 maj 16:29
PW: Poprawka − w drugim zadaniu jet rzut prostokątny, w pierwszym tylko w kierunku prostej k.
18 maj 16:43