matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Markos:
całka
1
∫
nie wiem jak to ugryźć
x
√
x
2
+1
17 maj 18:37
Mila:
1
1
1
[
=t, x=
, dx=−
dt]
x
t
t
2
t
−1
∫
*
dt=
√
(1/t
2
)+1
t
2
1
=−∫
dt to masz w tablicach , albo podstawienie EUlera
√
t
2
+1
17 maj 19:01
MQ:
t=
√
x
2
+1
17 maj 19:01