pole
xxx: Oblicz pole obszaru zawartego pomiędzy krzywymi.
y=ex , y=e−x , x=2,
17 maj 17:50
Janek191:
17 maj 17:55
Janek191:
ex = e−x ⇔ x = 0
więc
2
P = ∫ [ ex − e−x] dx =
0
17 maj 17:57
xxx: dzięki,całka z tego to ex + e−−x? , I Teraz podstawie 2 i 0, tak?
17 maj 18:07
xxx: e−x
17 maj 18:10
DziadekMróz:
∫[f(x) − g(x)]dx = h(x)
a∫b[f(x) − g(x)]dx = h(b) − h(a)
17 maj 18:11
DziadekMróz:
(e2 + e−2) − (e0 + e−0) = e2 + e−2 − 2
17 maj 18:13
xxx: dziękuję
17 maj 18:19
xxx: a w tym przykładzie jak mam to zacząć bo nie wiem
y=1/x
, y=x2, y=4
17 maj 18:22