jerey: Literatura
witajcie, jako ze juz jestem po maturach , a powoli zaczynam się nudzić, zaczynam przymierzać
się do dalszej nauki matematyki. Chciałbym sobie zrobić jakiś "wstęp" na studia, a ponieważ
mam duzo czasu, chciałbym go zagospodarowac i przeznaczyc na naukę. W domu mam skrypty z
Politechniki Wrocławskiej:
− Algebra Liniowa Teresa Jurlewisz, Zbigniew Skoczylas
−Analiza Matematyczna Marian Gewert, Zbigniew Skoczylas
troche cwiczen do analizy i algebry tych samych autorów
−Rownania Rozniczkowe Marian Gewert, Zbigniew Skoczylas
Od czego zacząc.? Gdzies napomknąłem się ,ze od granic i pochodnych. Polecacie jakies ksiązki
cwiczenia , gdzie znajdę więcej przykładów? Na co kłaśc największy nacisk? Chciałbym małymi
kroczkami załapac jakies podstawy.
16 maj 22:48
jakubs: Przeglądnij program studiów, na które planujesz iść i tam znajdziesz informacje.
16 maj 22:51
Trivial: Wylosuj sobie od czego zacząć.
16 maj 22:53
ICSP: Powtórz program z całego liceum w niektórych przypadkach troszkę go rozszerzając.
Takie jest moje zdanie.
16 maj 22:55
Trivial:
ICSP, czy Ty chcesz, żeby ktoś się przypadkiem zanudził na śmierć?
16 maj 23:01
ICSP: "Rozszerzając go troszkę" − o to mi głównie chodziło

Dodać wzory Viete'a dla wielomianów wyższych stopni, jakieś podstawowe informacje o wektorach,
kongurencje w celu udowadniania podzielności ewentualnie indukcję matematyczną i solidnie
powtórzyć ciągi wprowadzając dodatkowo ciąg rekurencyjny.
Nie mówimy tutaj o klepaniu ciągle tych samych zadań z rozszerzenia, tylko o poznaniu innych
sposobów ich rozwiązania
16 maj 23:05
16 maj 23:07
kyrtap: Też mi się wydaje że narazie nie ma co zagłębiać się za bardzo w program studiów
16 maj 23:07
16 maj 23:13
jakubs: Trivial świetny link, ten profesor mówi tak, że nawet ja rozumiem, może nie wszystko, ale
większość
16 maj 23:25
zombi: Super jest ten profesor, mega się go słucha. Jakoś tak ciekawie tłumaczy.

dzięki
Trivial
17 maj 02:55
jerey: ok, dzieki za wypowiedzi. Powoli bedziemy działac
17 maj 17:42