matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
6:2*(1+2)
c:
Proszę o dokładne wytłumaczenie: 6:2*(1+2) 6:2*3=3*3=9
16 maj 22:28
Dziadek Mróz:
jakby było:
6
6:(2*(1+2)) =
2*(1+2)
ale jest:
6
6:2*(1+2) =
(1+2)
2
16 maj 23:15
WueR:
http://www.matematyka.pl/346448.htm
16 maj 23:20