Wykres funkcji y = sinx
msthirdward: Narysuj wykres funkcji f(x) = sin x gdzie x ∊ <0, 2π> a następnie nie używając kalkulatora
podaj znak wyrażenia:
1) sin3 * sin(π − 1)
2) sin(2π − 2) * sin(π + 1)
3) sin1 − sin3
4) sin3 + sin5
Wykres już mam i z innymi przykładami nie miałam problemu, ale tutaj kompletnie nie mam pojęcia
jak to zrobić

Bardzo proszę o pomoc
pigor: ... , tu masz kąty
w radianach (1 rd. kąt oparty na łuku równym promieniowi koła),
warto poczytać o tym, albo wiedzieć, że
π rd.=180o ⇒
1=1rd.=(
180π)
o ≈ 57o
więc u ciebie
1) sin3*sin(π−1)=sin3*sin1=(+)*(+) >0;
2) sin(2π−2)* sin(π+1)= −sin2* (−sin1)= sin2*sin1 >0;
3) sin1−sin3= 2sin
12(1−3)cos
12(1+2)= 2sin(−1)cos1,5= −2sin1*cos1,5< 0;
4) sin3+sin5= 2sin
12(3+5)cos
12(2−3)= 2sin4*cos(−
12)= (−)*(+)< 0. ...