algebra
Alina: ile to jest ?
(3x2−2x)(−x4+4x2−1) ?
16 maj 21:13
kyrtap: 3 badyle
16 maj 21:14
Lukas:
−x(3x−2)(x4−4x2−1)
−(3x−2)(t2−4t−1)
t=x2
t≥0
16 maj 21:16
kyrtap: Alina dziwne pytanie ile to jest
16 maj 21:18
Alina: elokwentna odpowiedź
16 maj 21:22
kyrtap: Jakie pytanie tak odpowiedź
16 maj 21:23
Piotr:
ile to jest ? jak dla mnie trzeba to po prostu wymnozyc.
16 maj 21:43
Lukas:
−x(3x−2)(x
4−4x+1)
16 maj 21:47
pigor: ..., może być np. ...

"tyle" :
(3x2−2x)(−x4+4x2−1)= −3x(x−
23)(x
4−4x
2+1)=
= −3x(x−
23)(x
4−4x
2+4−3)= −3x(x−
23)[(x
2−2)
2−
√32]=
=
−3x(x−23)(x2−2−√3)(x2−2+√3) ... i tyle
16 maj 23:13